Olağanüstü Tatil İçin Çocukları Oyalama Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sedaca

Aktif Üye
Merhaba kızlar kızma birader oyununu hepimiz biliyoruz.. Ancak biliyorsunuz ki korona virüsü yüzünden evden çıkamaz olduk okullarda tatil oldu malum. Çocukları eğlemenin yolunu arar olduk kırtasiyeden sayısını unuttuğum oyunlar aldım ama hep taşları kayboldu parçaları eksildi vs bizde ufak bir oyun yaptık oyun içinde oyun gibi düşünün hem yaparken eğlendik hem oynarken

Malzemeler
Karton (çizimimizi buraya yaptık ve boyadık)
Eski Defter kabuğu (zar yaptık)
Kuru fasulye (bunlarda taşlarımız) (her bir oyuncu için farklı renklerde boyadık mavi, yeşil, mor, kırmızı)

Ekli dosyayı görüntüle 33Ekli dosyayı görüntüle 329

Bu da son halleri
Sığdıramadığım için yorumda

• Beğen
Reactions: SEA

Lale3527

Yeni Üye
Ah bu konu biraz.zor cocuklari evde tutmak icin nette cesitli etkinlikler var mesela kitap okutukca gunde 20 30 sayfa kadar mukafatlandiriyoruz

Sedaca

Aktif Üye
Bence en iyi çözüm çizgi film ve lego 😂
Ekrana bağlılığı önlemek gerek ekranla oyalamak pek sağlam Bi çözüm değil maalesef dha kaliteli vakit kazandırılması.
Ah bu konu biraz.zor cocuklari evde tutmak icin nette cesitli etkinlikler var mesela kitap okutukca gunde 20 30 sayfa kadar mukafatlandiriyoruz
Ewet verimli olmak gerekir ve malesef eba ve uzaktan eğitim canımı bayağı sıkıyor çünkü en çocuklarımı ekrandan hep uzak tuttum sürekli eve kapalı çocuklar da ister istemez ekrana meyil başlıyor bnu önlemek içinde kaliteli vakit geçirecek uğraşlar gerekiyor aslında çok derin bir konu

Çocugun yaşına göre evde sorumluluk vermek gerek hazır bizlerde çocuklarla evde kalmışken bazı şeyleri daha rahat ögretebiliriz bunu oyun haline getirerek sıkılmadan sorumluluklarını yerine getirmiş olurlar bizim için fırsat oldu aslında

Sedaca

Aktif Üye
Kesinlikle katılıyorum. Tabi çocuk sayısına göre değişir 1 çocuk için bayram 2 çocuk ehh işte 3 çocuk isyan 😂😂

hiraveymen

Aktif Üye
valla kimse kusura bakmasin şimdiki çocuklara birşeyler öğretmek çok or valla haylazlik varken

Lovemam

Yeni Üye
Bizim gece ve gündüz olayımız şaştı çok geç yatıyorlar ve geç kalkıyorlar ders yemek derken akşam oluyor akşamları kızma birader falan oynuyoruz

Ozge567

Aktif Üye
Bence hep birlikte lego yapboz bulmaca kelime turetmece güzel olur hem öğrenir hemde eğlenirler çocuk lar

bLeckTea

Aktif Üye
yapboz cizgi film boyama renkli oyuncaklar falan baya oyalio ccuklari birde bahce islerini ck severek yapiolar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...