Poğaça nasıl yapılır (yumuşak)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

@gulfidan_nur

Aktif Üye
Merhaba benim poğaçalarım sert oluyor. Kaç defa yaptım gene aynı hep sert oluyor. Piştikten sonra ne yapmalıyım yumuşak olması için?

Emine Can

Yeni Üye
Benim poğaçalarik güzel olur mayalı yapıyorum ben genelde
Hamurunuzdan oluyo olabilir bır çok tarif var ben süt su sıvı yağ maya yumurta beyazı kullanarak yapiyorum

@gulfidan_nur

Aktif Üye

GözdeFAÇ

Uzman Üye
1 bardak ılık su
1 bardak ılık süt
1 bardak sıvıyağ
1 paket kuru maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Un

İyice yoğurup 1 saat mayalandırıyorum. Sonra yuvarlak yapıp içine bir dilim kaşar koyuyorum. Üzerine yumurta sürüyorum. Yemelere doyamıyorlar.

Merhaba benim poğaçalarım sert oluyor. Kaç defa yaptım gene aynı hep sert oluyor. Piştikten sonra ne yapmalıyım yumuşak olması için?
Fırından kaynaklı olabilir büyük ihtimalle poğaçayı yapın tepside mayalandırın ve pişirirken ısıya dayanıklı kabın içine biraz su koyun turbo kullanıyorsanız alt üst pişirin birde 180 derece de pişirme yapıyorsanız 180 de ısıtın 160 düşürün
1 bardak ılık su
1 bardak ılık süt
1 bardak sıvıyağ
1 paket kuru maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Un

İyice yoğurup 1 saat mayalandırıyorum. Sonra yuvarlak yapıp içine bir dilim kaşar koyuyorum. Üzerine yumurta sürüyorum. Yemelere doyamıyorlar.
Klasik poğaça tarifi

GözdeFAÇ

Uzman Üye
Fırından kaynaklı olabilir büyük ihtimalle poğaçayı yapın tepside mayalandırın ve pişirirken ısıya dayanıklı kabın içine biraz su koyun turbo kullanıyorsanız alt üst pişirin birde 180 derece de pişirme yapıyorsanız 180 de ısıtın 160 düşürün

Klasik poğaça tarifi
Tam olarak öyle değil aslında. Tuz ve şeker biraz daha fazla. Bi deneyin bana hak vereceksiniz. Nefis yemek tariflerinden almıştım. Bende sizin gibi düşündüm yaptım ama inanın her yiyen tekrar tekrar sorar.

@gulfidan_nur

Aktif Üye
Teşekkürler tarif için denıyecem

Klasik poğaça tarifi
Turba kullanmıyorum kek pogca kurabiye yaparken yemek yapacagımda turbo kullanıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...