@gulfidan_nur
Aktif Üye
- Kadın
Merhaba benim poğaçalarım sert oluyor. Kaç defa yaptım gene aynı hep sert oluyor. Piştikten sonra ne yapmalıyım yumuşak olması için?
Bende bunları kullanarak yapıyorum ama sert oluyor genelde🙄Benim poğaçalarik güzel olur mayalı yapıyorum ben genelde
Hamurunuzdan oluyo olabilir bır çok tarif var ben süt su sıvı yağ maya yumurta beyazı kullanarak yapiyorum
Tarifini yazabılırmısınızBenim çok efsane bir poğaça tarifim var. Mayalı yiyen bayılır. Yumuşacık.
Fırından kaynaklı olabilir büyük ihtimalle poğaçayı yapın tepside mayalandırın ve pişirirken ısıya dayanıklı kabın içine biraz su koyun turbo kullanıyorsanız alt üst pişirin birde 180 derece de pişirme yapıyorsanız 180 de ısıtın 160 düşürünMerhaba benim poğaçalarım sert oluyor. Kaç defa yaptım gene aynı hep sert oluyor. Piştikten sonra ne yapmalıyım yumuşak olması için?
Klasik poğaça tarifi1 bardak ılık su
1 bardak ılık süt
1 bardak sıvıyağ
1 paket kuru maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Un
İyice yoğurup 1 saat mayalandırıyorum. Sonra yuvarlak yapıp içine bir dilim kaşar koyuyorum. Üzerine yumurta sürüyorum. Yemelere doyamıyorlar.
Tam olarak öyle değil aslında. Tuz ve şeker biraz daha fazla. Bi deneyin bana hak vereceksiniz. Nefis yemek tariflerinden almıştım. Bende sizin gibi düşündüm yaptım ama inanın her yiyen tekrar tekrar sorar.Fırından kaynaklı olabilir büyük ihtimalle poğaçayı yapın tepside mayalandırın ve pişirirken ısıya dayanıklı kabın içine biraz su koyun turbo kullanıyorsanız alt üst pişirin birde 180 derece de pişirme yapıyorsanız 180 de ısıtın 160 düşürün
Klasik poğaça tarifi
Turba kullanmıyorum kek pogca kurabiye yaparken yemek yapacagımda turbo kullanıyorumFırından kaynaklı olabilir büyük ihtimalle poğaçayı yapın tepside mayalandırın ve pişirirken ısıya dayanıklı kabın içine biraz su koyun turbo kullanıyorsanız alt üst pişirin birde 180 derece de pişirme yapıyorsanız 180 de ısıtın 160 düşürün
Klasik poğaça tarifi
Un çok önmli mutlaka beyaz un pastalık un olsn ve çıktıktan sonra nemli bez örtyrm bnMerhaba benim poğaçalarım sert oluyor. Kaç defa yaptım gene aynı hep sert oluyor. Piştikten sonra ne yapmalıyım yumuşak olması için?