Prematüre Doğan Bebeklerin Başlıca Sorunları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Prematüre bebek, 37-40 arası süren bir gebeliğin 37. haftasından önce erken doğmuş bebeklerdir. Yani vaktinden önce doğan bebek olarak tanımlıyoruz. Dolayısıyla henüz gelişimini anne karnında tamamlamayan prematüre bebekler dünyaya geldiklerinde bazı sorunlarla karşılaşabilirler. Bu kesinlikle bir hastalık ya da eksiklik olarak değil sadece terim olarak o şekilde nitelendirildiğini hatırlatalım. Tabi kendi içinde riskler ve eksiklikler barındırıyor.

Prematüre doğan bebeklerin başlıca sorunlarını en iyi onların anneleri bilir.
Boyları, kiloları, anne sütünden başka bir şey içer mi, ne kadar uyur, göbeklerini düşme süresi, diş çıkarma süreci gibi başlıca sorunları en iyi yaşayan anneler anlatır diye sözü size vermek istedik.

Sinsirella

Üye
Merhaba, premature Bebek Annesiyim 🥰 Bebegim 2100 gr dogdu.
35. Haftalık idi. Kuvez durumumuz olmadi, ve hemen memeyi kavrayabildi.
Sarilik riski vardi, fakat emdigi icin atlattık.
Prematüre olduğu icin hergun konrtole gittik 20 gun boyunca.
Yine emdigi icin dogum kilosu nu hemen topladi.
Ilk 1 aylikken hic bir sorunumuz yoktu.
2. Ayimizda koliklik basladi yaklasik 1 ay sürdü, buna bağlı olarak ise gobek fitigi cikti.
4.ayinda bunlar düzeldi. Suan 7 aylik aklima gelen baska sorunumuz yok. Ama bu konuda bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum.
Merak eden yeni pramature anneleri varsa elimden geldiği kadar bildiklerimi paylasirim 🥰

Ozge567

Aktif Üye
Premeture bebekler bağışıklık sistemi daha hassas oluyor bebeğim 31 haftadan 37 haftaya kadar evde istirahat ettim. Doktorum premeture doğma riski oldu için akciğeri gelişmesi için iğne verdi önceden şükür 18 gün kala doğdu 2.800 dü bildiğim kadarı ile cigeri gelişmedi ise küvezde duruyolar mama takviyesi yada anneye sütünü sağdırıp getirmesini istiyolar aynı yenidoğan bebek gibi ama daha düşük kilo ve daha çok ilgi istiyolar .

Gulsen

Aktif Üye
Bizimde bebeğimiz bikac gün önce 34 haftada doğdu şuan kuvezde bakalim nezaman cikar

tuba060718

Yeni Üye
30 hafta ikizlerim biri 1410 diger 1540 kr dogdular. miniciklerdi ve evet cok sorunlar yasadik.kuvez sureci bizim icin ayri izdirap onlar icin ap ayri bir izdirap oldu.eve ciktigimizda yutma reflekslerinin tam olmamasi ve genizlerine cok sut kacirmalari baslica sorunumuz oldu ki 1410 gr dogan evladim tekrar pnomoni olarak yatirildi entube edildi.hastanede bircok bolum bizi goruyor gelisimsel pediatri noroloji kardiyoloji gogus genel cerrahi allerji vs bircok bolum.ancak su an 17 ayligiz ve sukur ki cok bir problemimiz yok iyi bakim izole bir bakim ve en onemlisi anne sutu benim 3 aylikta sutum kesildi ancak formul mamayla devam ettik sukur bir problemimiz yok sadece yasitlarina gore biraz daha minnak duruyoruz 😊

melisa01

Yeni Üye
Kronik akciğer hastalığı (BPD)
Prematüre bebeklere uzun süreli verilen oksijen, akciğer dokusunda ve hava yollarında zedelenmeye neden olabilir. Bu miniklerin büyüme hızları yavaş olabiliyor, takip edilmeleri gerek.

NazACO

Yeni Üye
İkitane premature bebeğim var. İkisinide 33 haftalıkken doğum yaptım benim için zorlu bir surecti solunum yetmezlihinden dolayı bir ay kuvezde kaldılar ve hiç bir zaman mamaya basvurmadim . En son yapabileceğim şeydi . Anne sütü gerckten bebekler için çok önemli hemde ilk bir haftada akan sarı anne sutu
Bizimde bebeğimiz bikac gün önce 34 haftada doğdu şuan kuvezde bakalim nezaman cikar
Cikar merak etmeyin sütünüzü sagmayi ihmal etmeyin erken doğan bebekler için anne sütü çok önemli bnde 33haftalik doğum yaptım ve solunum yetmezlihinden dolayı

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...