Sebze Yeme Alışkanlığı Kazandırma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hiraveymen

Aktif Üye
Benim kızım iki yaşını gecti. Çoğu şeyi yiyor tüketiyor ama asla sebze yediremiyorum. Sağlığı İçin her şeyi yemesi gerek. Faydalı besinlerin başında sebzeler geliyor. Biz zorlanıyoruz. Var mı sebze yedirmek için değişik yöntemlerimiz.

Nilsuha

Yeni Üye
Bu ispanakli kek havuclu kek bosuna icat olunmamis hep bu sebze yemeyen bidiklar yuzunden😊ben akisina biraktim umudum ilerleyen donemlerde🙏

feridma

Yeni Üye
büyük kızım 6 yaşında kereviz brokoli karnınahar yemem ben diyor.... amaa annelikte çare tükenmez... merimek çocbaşına kerevizi dolduruyorum karnıbahar köftesi yada mücveri yapıyorum brokoliyide ağaca kar atıp (tuz atıp) yiyiyor

hiraveymen

Aktif Üye
bende yapıyorum ama bi tur seyler yok babanızın demiyor meyve seviyor ama sebze yok makarna pilav da olmuyor boyna kapıdan bilmiyorum

Nilsuha

Yeni Üye
Bu ispanakli kek havuclu kek bosuna icat olunmamis hep bu sebze yemeyen bidiklar yuzunden😊ben akisina biraktim umudum ilerleyen donemlerde🙏

ZehraEla

Yeni Üye
Merhaba ,Hira hanım ben okul öncesi öğretmeni Ela sorunuza şu şekil cevap vereyim meyve sebzeleri sevmiyorlarsa biraz daha çikolata ve abur cuburlara merak ve ilgi duyar bu yaş gurupları, tüketirler ama biz anne adayları olarak dediğıniz gibi meyve ve sebzelerin cok daha faydalı ve verimli olduğunu biliyoruz . Çocuklar çorbayı genelikle severek yerler Ispanak çorbası yapın onun öncesin de abur cuburar ara verin .Pırasa corbası da cok verimlidir .Çünkü içine havuçdan tut bi çok sebze ağırlıklı bi çorba onun dışın da çikolata ve kalori ağırlıklı abur cuburar yerine meyve verin eline çok daha faydalı ve beslenme konusun da ve gelişip büyümesi yönün de çok daha iyi olduğunu göreceksiniz .

hiraveymen

Aktif Üye
teşekkür ederim ela hanım ama kızım benim abur çukurda yemiyor oyle almasam aramızda yani ama bilemdim

ZehraEla

Yeni Üye
Rica ederim ney demek çocuğunuza yemek yedirirken bide onun en çok sevdiği bi oyuncak veya dikkatini dağıtacak ,bi yerde veya huta çizgi film izlerken yemek verin emin olun zaten siz o şekil yedirtiginiz vakit dikkati baska bi şey de olacaktir .Zamanla damak tadıda alıştığı vakit kolaylikla yiyecektir . Bilginize Hira hanım 😊

hiraveymen

Aktif Üye
evet teknolojiyle yada oyuncaklarla yeme yedirme alışkanlığı cok yalnis bir durum çocuk ne yediğini ne içtiğini doğduğunn bile farkında olmuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...