Sebzeleri kaynatırken kararmaması için ne kullanılır?

Soru Cevap

Özel Soru ve Cevaplar
Bir çok aşçı mutfakta yemek yaparken çeşitli sorunlar yaşayabilir. Ama bunlardan en önemlisi sanırım sebzelerin kararması olabilir. Dolayısıyla patates karnabahar gibi sebzeleri kaynatırken kararmaması için ne kullanılır? Özellikle patatesi biraz bekletirken hemen kararmaya geçtiğini fark etmişsinizdir. Bunun önüne geçmek için sizler nasıl birer yöntem uyguluyorsunuz? Ya da dikkat etmeden o haliyle mi pişirmeye devam ediyorsunuz?
 

busra

Aktif Üye
Yaş
25
Cinsiyet
  1. Kadın
Tuzlu sirkeli su olabilir bence kararma için
Çok güzel bir site çok güzel bilgiler var gerçekten
 
Son düzenleme:

Berivan

Aktif Üye
Yaş
28
Cinsiyet
  1. Kadın
Bekletirken limon sürülür diye. Bİliyorum kaynattıktan sonrda rengi solmasim diye sıcaktan soğuğa koyulur solmasın diye
 

Sermin

Aktif Üye
Yaş
37
Cinsiyet
  1. Kadın
Patatesin kararmamasi icin ustunu gecene kdr normal su koyun yeterli olur.diger mantar kereviz vs.gbi urunlr icin limonlu su,patlican tuzlu suya koyulur
 
Üst