Sünnet İçin En Uygun Zaman

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tubaomer

Üye
Çocuğum 2,5 yaşında sünnet yapmayı düşünüyorm ama en uygun ne zmana olur psikolojik men etkisi olur mu

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Çocuklarda genellikle ilk altı aya kadar her zaman sünnet önerilir. ondan sonra biraz daha hem çocuk hemde anne için zor olacaktır. Yine yapılabilir ama daha hareketli olan bebek zorlanabilir.
Bebeğin büyüyüp çocuk olarak bazı şeyleri seçmeye başladığında ve bazı duyguları anladığında sünnetin korku ve stresini yaşayabileceği gerekçesi ile bu dönemlerde önerilmez. Belki 6 yaşına kadar.
Tabi yine de doktorunuza danışmakta fayda var. Çünkü bazı durumlarda bu süreler dikkate alınmaksızın tıbbi müdahale gerekebiliyor. Bunu da sünnetle hallediyorlar.

eslem

Yeni Üye
bence de kücükken yaptırmak daha iyi doktorlarda öyle öneriyor.benim oglum 2 yasında ama babası izin vermedi 7 yasında yapacakmıs hatırlasın diyor sünnet düğününü bence 6 yastan önce yaptırın

Brown

Yeni Üye
Çocuğun ruhsal gelişimi açısından sünnet için en doğru dönemin 2 yaş altı ve 6 yaş üzeri olduğunu belirtiyorlar benim oğlum da 2 yaşında daha yaptırmadım

Brown

Yeni Üye
Geç kalmamış olsaydım yaptırırdım.Aslında doğumdan hemen sonra yaptırmak istedim ama eşim çok küçük olduğu için müsade etmedi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...