- Yaş
- 34
- Cinsiyet
-
- Kadın
Dünya sağlık örgütü ilk 6 ay bebeklere sadece anne sütü verilmesini tavsiye etmektedir. Bu Anne sütü bu süre boyunca bebeklerin tüm ihtiyaçlarını karşıladığı bilinen bir gerçektir. Böyle olunca da anne sütünün fazla olması bebeğin de yeterince emmesinde ve doymasında çok önemli bir rol oynamakta. Anneler'in doğal şekilde sütünün geldiği hormonlardan ayrı olarak süt yapan yiyecekler tüketerek sütlerini arttırmaya çalışabilirler. Bilinen bir kaç meyve ve sebze başta olmak üzere bazı yiyeceklerin anne sütünü arttırdığı düşüncesi de yaygındır. Son zamanlarda bebek mağazalarında da anne sütünü arttırıcı doğal içeceklerin arttığını da belirgin bir şekilde görüyoruz.
Lohusalık döneminde süt yapan besinler tüketilmesi hele ki besin ve vitamin değerleri yüksek ürünleri tüketmek süt hormonunu tetikleyerek bebeğinize daha fazla süt sunabilirsiniz.
Bildiğimiz ve çoğu otorite tarafından doğrulanmış süt yapan yiyeceklerin başında armut, ayva, üzüm, incir ve dut gibi meyveler gelmektedir. Bu meyvelerin taze ve temiz şekilde tüketilmesi katkısını daha da arttıracağı düşüncesindeyim.
Bir diğer süt miktarına olumlu etki eden yiyecekler sebze ve taze yeşilliklerdir. Havuç, ıspanak, dereotu gibi yeşilliklerin büyük katkısı bilinmektedir. Ayrıca mercimek, nohut, fasülye gibi baklagillerin de katkısı olduğu düşünülmekte. Ayrıca ceviz, fındık ve badem gibi çerez türü ürünlerin hem anne sütüne hemde enerjinize katkıları olumlu olacaktır.
Ayrıca bunlardan başka bir çok anne tarafından tercih edilen süt yapan yiyecekler olduğu ve herkesin kendi tecrübesine göre tükettiği yiyecekler mutlaka vardır.
Lohusalık döneminde süt yapan besinler tüketilmesi hele ki besin ve vitamin değerleri yüksek ürünleri tüketmek süt hormonunu tetikleyerek bebeğinize daha fazla süt sunabilirsiniz.
Bildiğimiz ve çoğu otorite tarafından doğrulanmış süt yapan yiyeceklerin başında armut, ayva, üzüm, incir ve dut gibi meyveler gelmektedir. Bu meyvelerin taze ve temiz şekilde tüketilmesi katkısını daha da arttıracağı düşüncesindeyim.
Bir diğer süt miktarına olumlu etki eden yiyecekler sebze ve taze yeşilliklerdir. Havuç, ıspanak, dereotu gibi yeşilliklerin büyük katkısı bilinmektedir. Ayrıca mercimek, nohut, fasülye gibi baklagillerin de katkısı olduğu düşünülmekte. Ayrıca ceviz, fındık ve badem gibi çerez türü ürünlerin hem anne sütüne hemde enerjinize katkıları olumlu olacaktır.
Ayrıca bunlardan başka bir çok anne tarafından tercih edilen süt yapan yiyecekler olduğu ve herkesin kendi tecrübesine göre tükettiği yiyecekler mutlaka vardır.