- Kadın
Ülkemizde corona virüsüne karşı alınan tedbirlerin başında okullara bir süre ara verilmesi ve sonrasında da uzaktan eğitim ile devam edilmesi yönündeydi. Bunun için bir çok öğrenci evlerinden uzaktan eğitim yapabilecek. Derslerini de EBA dediğimiz öğrenci portalı üzerinden de çeşitli videolar ile takip edebilecekler.
Ancak en büyük sıkıntı herkesin evinde bilgisayar olmaması veya yeterince internet paketlerinin olmaması yönünde eleştirilerdi. Bu kapsamda Türk Telekom sadece EBA'da geçerli olmak üzere 8 GB ücretsiz internet dağıtımına başladıklarını belirtti. Yani Türk Telekom aboneleri evlerinde uzaktan eğitim alırken internet problemi yaşamayacaklar.
Ancak en büyük sıkıntı herkesin evinde bilgisayar olmaması veya yeterince internet paketlerinin olmaması yönünde eleştirilerdi. Bu kapsamda Türk Telekom sadece EBA'da geçerli olmak üzere 8 GB ücretsiz internet dağıtımına başladıklarını belirtti. Yani Türk Telekom aboneleri evlerinde uzaktan eğitim alırken internet problemi yaşamayacaklar.
MEB ile yaptıkları protokol gereği EBA kullanımına sağlayacakları 3 GB ücretsiz interneti, öğrencilerin kullanabilmesi için Türk Telekom olarak 5 GB daha artırarak toplamda 8 GB'a çıkardıklarını vurgulayan Kıraç, "EBA sistemi için internet tanımlamalarına başladık, öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla sistemi kullanabilecekler." ifadesini kullandı.