Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tubaomer

Üye
Benim çocuğum 2,5 yaşında tuvalet eğitimi nasıl verebilirim ben götürünce yapıyor kendisi hiç söylemiyor

Melekanne

Yeni Üye
Çocuğun cinsiyetine göre mutlaka ebeveynle bir iki kere tuvalete gidip görmesi lazım. daha sonrasında sevdiği renk bir klozet kapağı veya tuvalet terliği alabilirsiniz. ayrica küçük ufak hediyelerle ödüllendirmek teşvik edici sözler söylemek ikna edicidir.

Adileanne

Üye
Merhabalar öncelikle zaten hep siz soracak ve götüreceksiniz zamanla artık siz götürmeyi bırakın arada sorun ha bu arada mutlaka altına kaçıracak ve bu ıslaklık bir kaç gün için de onada rahatsızlık verecek ve bu sayede tuvaleti konusunda daha bilinçli duyarlı olacak bu eğitimin tamamen düzenli olması 6 ay ile 1 yılınızı alabilir kezza hemen hepimizde öyle oldu. Zamana bırakın sabırlı davranın bırakın altına da kaçırsın bundan rahatsızlık duyup tuvalete gitme ihtiyacı duysun

Obelyag

Üye
Tuvalet eğitimi öncelikle sabır isteyen bir durum. Benim büyük kızım 1 ayda alıştı geceleri yaklaşık 1 yıl kaçırdı ortanca kızım bezi kendi 2 buçuk yaşında attı 6 yaşında hiçbir şekilde altına kaçırmadı ne gece ne gündüz. Oğlum 3 buçuk yaşında yazın alıştırdım yani 3 yaşında hala bazen kaçırıyor ama gündüz geceleri hiç kaçırmadı. Tv de tuvalet eğitimi veren şarklar var onları dinletin kız ise sizinle erkek ise babası ile bir kaç kez tuvalete gitsin eğer kardeşi varsa daha da kolay olur onlara bakıp ama herşeyin başı sabır

ozlemm

Aktif Üye
OĞluma hamile kaldığımda kızımı artık alıştırmanın vakti geldi diye düşündüm 23 aylıktı çok kolay alıştı ve hiç altına kaçırmadı desem yeridir.Oğlum şuan 2,5 yaşında ve hala söylemiyor.Henüz bezliyorum ama yaza bıraktırmayı düşünüyorum.

Ozge567

Aktif Üye
Kızım 1.5 yasında tuvaletini yapınca diyor wc gittimizde klozete bakıp çiş de diyor ama bezi bırakıcak yasta değil gibi .

hasibek

Yeni Üye
Sabırla götürün, bizde tuvalet eğitimi geçen yaza denk gelmişti günde idrarını söylerse akşama dondurma alıyorduk fakat bazen söylemeyi unutuyordu altındaki şortu bi kaç ıslata ıslata sürekli olarak söylemeye başladı, onun dışında söylemediği zamanda keyfi olmuyor hastalanıyordu ondan dolayı söylemeyi unutuyordu

Çocugu tuvalete alıştırırken gecede altını baglanmaması gerek yoksa gündüze alışıyolar gece altına yapmaya devam ediyorlar gece altı baglanmayan çocuk çişi geldiğinde psikolojik olarak uyanıyo

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...