Vajinada sümüksü akıntı neden olur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Soru Cevap

Özel Soru ve Cevaplar
Vajinal akıntılar özellikle kadınların yumurtlama dönemi yaklaştıkça artış gösterir. Eminiz ki bu satırları okurken her birinizin ''evet ben de bu durum var'' dediğinizi duyar gibiyiz. Özellikle yumurtlama zamanında yumurta akı kıvamında, uzayan sümüksü bir hale bile dönüşebilir. Bu akıntı normal olup renksiz ve kokusuzdur. Kaşıntıya sebep olmaz. Kadının biyolojik yapısının getirdiği bir gelişimdir. Diğer yandan sümüksü akıntınız sarımsı olursa işte o zaman bir enfeksiyondan şüphelenmeli siniz. Vajinada sarı sümüksü akıntı neden olur? diyecek olursanız genelde bu mantar enfeksiyonudur ve cinsel yolla bulaşır. Bir kadın her şeyden önce kendi sağlığını kendi kontrol etmek zorundadır. Kendindeki değişikliği ilk fark edecek kişi olduğundan bir kadın doğumcu kontrolünden geçmek en doğru yaklaşımdır.

Kadınların genellikle kendi vücutlarını yeterince tanıyamadığını düşünüyorum. Bu sadece bu tür konularda değil kişisel, ruhsal ve bedensel her açıdan geçerlidir. Sağlık konusunda hızlı tespit ve tedavi önemli olduğu için neyin ne olduğunu ön görmekte o derece önemlidir. Vajinadan gelen akıntıların da türünü, nedenini bilerek daha emin şekilde ilerleyebilirsiniz.

A

Ayşenur

Ziyaretçi
Özellikle doğumdan sonra daha da artıyor bu tür akıntılar. Bazen gerçekten rahatsız ediyor

D

Derya Deniz

Ziyaretçi
Sanki doğumdan sonra daha da arttı bende normal mi acaba

E

Ebrular

Ziyaretçi
herkes doğuma bağlı demiş ama hiç gebe kalmayanda da olabiliyor

Asafmira

Üye
Akintiniz fazla yada rengi sarı tonda ise daha çok enfeksiyona bağlıdır regli döneminden sonrada rahim temizlene kadar devam eder.

GözdeFAÇ

Uzman Üye
Kadınlarda ara ara akıntı olabilir. Ama sürekli ve kokulu ise doktora gitmekte fayda var.

busra

Aktif Üye
Genelde Bi enfeksiyon belirtisi olarak görünüyor diye biliyorum bende

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...