Yeni Doğan Bebeklerde Gaz Sancısı

• Konuyu başlatan SEA
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 18
  • Görüntüleme 636

SEA

Aktif Üye
Moderatör
Yeni doğum yapmış her annenin sorundur bebeklerde gaz sancısı neden olur neler yapabiliriz nasıl rahtalar bebişler benim oğlumda da vardı gaz sancısı sürekli ağlardı ve ben sırtına masaj yapıyordum ayaklarını karnına götürüyordum gazını cıkarıyordu karnında masaj yapıyordum oda çok iyi geliyordu peki sizler neler yaptınız tecrübeli annler yazarsa sevinirim😊🙂

Ozge567

Aktif Üye
Zeytiyağı verildim bide bebekler için gaz önleyici damla var doktora yazdırıp alabilirsiniz.saat yönünde karnını sırtına masaj yaparsanız iyi gelir

Obelyag

Üye
Önceliğiniz bebeğinizini mutlaka her emzirdikten sonra alttan yada üstten gazını çıkarın gazı çıkmaz ise birikerek daha büyük sorun halini alacak. Doktorunuzun önerdiği gaz damlalarından alın yada kimyonun içine su koyup bir süre bekledikten sonra tortusu dibe çökünce suyundan hem siz için hem bebeğinize içirin çok iyi geliyor ben bire bir 3 çocuğumda da uyguladım. Birde bebeğiniz kolik olabilir telefonunuzdan kolik bebek programı indirin açın belki rahatlar

Bu durumda yapılabilecek tek şey bebeği besledikten sonra gazını iyice çıkartmaktır gaz damlaları her çocukta işe yaramayabiliyor. Her damla Her çocuğa iyi gelmiyor Damla kullanılacaksa bitkisel içerikli damlalar tercih edilmeli ve anne kimyonu kendi yiyeceklerinde bol bol kullanmalı

Aslinaz

Aktif Üye
Kucagimda alaturka tuvalete tuveletini yaptirir pozisyonda tutardim cok ta ise yarardi gazini cok iyi cikarirdi kizim

ozlemm

Aktif Üye
eczacı bize erkek çocuklarının gazı fazla olur topuklarına rakı sürüp ovarsanız etkili olur demişti alkollü olduğu için cesaret edememiştim

Medine

Aktif Üye
Emziren anne yedigine ictigine dikat etmeli.cocugu emzirdikten sonra sırtını ufalamali gaz damlalari kullanılmalı

• Beğen
Reactions: SEA

Sultan

Uzman Üye
Emzirdikten sonra sırtına masaj yaparım, birde emziren anne papatya veya rezene çayı içerse bebeğede faydası olur