Yeni Doğan Bebekte Sarılığın Geçtiğini Nasıl Anlarız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Soru Cevap

Özel Soru ve Cevaplar
Bir çok bebek doğumdan sonra sarılık gibi bir sorunla karşılaşabilir. Yapılan bir çok müdahaleden sonra anneler tedirgin olmamak için bunun tamamen geçtiğinden emin olmak isterler. Sarılık artık basit yöntemler ve işlemlere geçebilse de tam olarak anlamak için yeni doğan bebekte sarılığın geçtiğini nasıl anlarız?
Yeni doğan bebekler arasında 10 bebekten 6 sının sarılık olduğu tahmin ediliyor. Yeni doğan sarılığı genellikle 2-3 hafta içerisinde geçebilse de tam olduğundan emin olmakta fayda var. Bu nedenle de daha önceki tecrübelerinize göre sarılığın geçtiğini nasıl anlarız?

bLeckTea

Aktif Üye
gozundeki beyazlik varya sarilik oldugunda o beyaz lik ta hafif sarımsılık olur mesela bn ole anliyodum sarilik gectikce goz cevreside normale doner bu benim tecrubem

Sewimnisa23

Yeni Üye
Benim kızımda sarılık olmuştu vücudu sararmıştı, öle anlamıştık. doktor sık sık emzirin zamanla geçer demişti. sonra ten rengi eski haline döndü öle anladık geçtiğini.

Dilara

Uzman Üye
Yüzünde genelde burun ve alında sarılık oluyor gözlerinin beyaz rengi hafifsarıya dönüyor

Burcuk

Üye
En basidi gözün beyazından ve uykusundan sarılık geçiren bebeği uyandırmak çok zor olur

Son düzenleme:

ozenkcglu

Üye
Iki çocugumda da yaşadım doktorlar en çok poposuna karnına falan bakıyorlardı ama gözlerinden de belli oluyor

Ecece

Aktif Üye
Bol bol emzirmek en iyi çözüm sarılık için. Yeni doğmuş bir bebek için fazla bir şeye gerek yok. Tabi doktor ölçüp derecesine bakarsa daha iyi karar verir

GözdeFAÇ

Uzman Üye
Sarılık geçtiyse bebek canlanır. Sürekli uyumaz. Ten rengi sarımtrak değildir. İyi beslenir bol kaka yapar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...