Yenidoğan Bebek Kilosu ve Doğum Şekli

Bebeğin kilosu doğum şeklini etkiler mi? Normal doğum kilosunun 2500-3500 gram araliginda oldugu soylenir. Benim çocuklarım biri 3400 diğeri 3200 gr normal doğumla doğdu. Sizlerin bebekleri kaç kilo ve hangi doğum şekliyle dünyaya geldiler? Bebek kilosu fazla olup normal doğum yapan anneler var mi? Yoksa yeni doğan bebek kilosu ile doğum şekli arasında bir alaka yok mu?

Adileanne

Üye
Bence pek alakası yok ben. 3.150 ile ilk çocuğumu normal doğurdum görümcem 4.900 normal en garip olanıda annem kardeşimi 5.600 kilo ile normal doğurdu😉😂

Aslinaz

Aktif Üye
Bebek 4 kilo ve uzeriyse risk etmemek icin sezeryana aliyolar hastanelerde ben normal dogumla 2.400 gr kizimi dogurdum

Bebeğin kilosu doğum şeklini etkiler mi? Normal doğum kilosunun 2500-3500 gram araliginda oldugu soylenir. Benim çocuklarım biri 3400 diğeri 3200 gr normal doğumla doğdu. Sizlerin bebekleri kaç kilo ve hangi doğum şekliyle dünyaya geldiler? Bebek kilosu fazla olup normal doğum yapan anneler var mi? Yoksa yeni doğan bebek kilosu ile doğum şekli arasında bir alaka yok mu?
Bebeğin anne karnındaki durumun dan kaynaklı sezeryan oldum ve hayati riskim bir olduğu için 9 yaşında ki oğlum 4.200 doğdu 14 aylık olan oğlum 3.660 doğdu 🙈