Yoğurt mayalama tarifi olan varmi

Berivan

Aktif Üye
Yaş
28
Cinsiyet
  1. Kadın
Tencerede yapiyom arasına kapagiyla tencere arasına tahta kaşık koyuyom kapak tam ortmeyince sulanmiyo üstünü fazla örtme bide ev sıcaksa benim güney cephe bı örtü yetiyo
Ben üstüne süzgeç koyuyorum ama üstünü ortuyordum daha az orteyim artık dediğiniz gibi zaten hava sıcak
 

Zeliss

Uzman Üye
Yaş
27
Cinsiyet
  1. Kadın
Çok sıcakken çalma yoğurdu çaldıktan sonrada fırına koy tutunca hemen dolaba kaldır
 

Hatice

Yeni Üye
Yaş
38
Cinsiyet
  1. Kadın
Maya olacak yoğurt katı olmalı süt sıcak olursa yoğurt hem çabuk ekşir hem cıvık olur..soğuk olursa da tutmaz..5kg süt için 3 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz sütten eklenerek çırpılıp ilave edilir biraz karıştırılır. Ben fırında(ısıtmadan) 3 saat hava soguksa 4 saat bekletiyorum. (fırın kapağına bir örtü örtüyorum nemi çekmesi için.)
Mayadan sonra muhakkak ağzı açık şekilde dolapta 1 gün beklemeli sonra kullanılmalı..
 

Özge Topcu

Uzman Üye
Yaş
31
Cinsiyet
  1. Kadın
Kızlar ben yoğurt mayalıyorum ama bazen sulu oluyor püf noktası olan varmı
Ben 5.kiloya 2 yemek kasigi çay kasigi.toz seker çay kasigi tuz koyup pürüzsüz karistiriyom arayada tahta kasik bı softa bezi örtüyorum 5 6 saatte kaldiriyom tasngibi kullanmaya başlayınca da ustune tulbent örtüyorum suyunu aliyor
 

MerveTutal

Üye
Yaş
33
Cinsiyet
  1. Kadın
Bazı sütler su karışık oluyor sütü iyice kaynatıp içindeki suyu buharlaştırmak gerekiyor o zaman yaptığımız yoğurt katı ve güzel oluyor
 
Üst