Zaditen Şurup Kullananlar & Yorumları

• Konuyu başlatan Anne
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 24
  • Görüntüleme 14K

Anne

Yönetici Anne
Moderatör
Zaditen Şurup, üst solunum yollarını etkileyen alerjik rahatsızlıklarda çok sık yazılıp tercih edilebilen bir ilaçtır. Bu gibi durumlarda genellikle zaditen şurup önerilir. Zaditen şurup ne işe yarar, bu şurup içerdiği etken maddelerle alerjik durumları çözmenize yardımcı olabilir. Toz, polen vs gibi özellikle mevsimsel etkilerden korunmanıza yardımcı olabilir. Zaditen şurup fiyatı zaman içinde değişiklik olacağı için güncel fiyatı için lütfen eczacınıza danışınız.

Zaditen Şurup, antihistaminik bir ilaçtır ve alerjik reaksiyonların semptomlarını azaltmak için kullanılır. Bu ilaç, histamin adlı bir kimyasal maddenin vücutta salınmasını engelleyerek çalışır. Zaditen Şurup, gözlerde kaşıntı, burun tıkanıklığı, hapşırma, göğüs ağrısı ve cildi tahriş eden alerjik reaksiyonların semptomlarını azaltmak için kullanılabilir.

Zaditen Şurup kullananlar, ilacın etkili olduğunu ve alerjik reaksiyonların semptomlarının hızlı bir şekilde azaldığını rapor etmektedir. Ancak, bazı kullanıcılar ilacın yan etkileri hakkında endişe duymaktadır. Bu yan etkiler arasında uyku hali, baş ağrısı, mide bulantısı ve halsizlik gibi şikayetler yer almaktadır.

Zaditen Şurup kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önerilir. Bu ilaç, hamilelik, emzirme veya bazı diğer sağlık durumları olan kişiler için uygun olmayabilir. Ayrıca, bazı ilaçlarla etkileşim gösterebilir ve doktorunuz bunları dikkate almalıdır.

Son olarak, Zaditen Şurup, alerjik reaksiyonların semptomlarını azaltmak için kullanılabilir ancak yan etkileri olabileceği unutulmamalıdır. Doktorunuzla konuşarak ilacın sizin için uygun olup olmadığını ve yan etkileri hakkında bilgi almalısınız.

Her ne kadar bilinirliği ve yaygın kullanımı bilinse de lütfen doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Buradaki görüşler kişilerin kendi görüşleri olup size etkisi farklı olabilir.

Zaditen şurup ne ilacı diye merak edenler için onu kullananların anlatması daha uygun olur. Hangi durumlarda doktorunuz size yazdı, ne gibi tedavilerde uyguladı. En önemlisi de etkileri nasıl oldu?
Bu sayfada yer alan yorumlar ve açıklamar tamamen kullanıcı yorumları ve bahsi geçen ilaca ait prospektüs bilgileri baz alınarak oluşturulmuş olup hiçbir yönlendirici bilgi ifa etmemektedir. Herhangi bir ilacı kullanmadan önce muhakkak doktoruza danışınız.

Zaditen Şurup Nedir, Ne İçin Kullanılır?​

Zaditen şurup, ketotifen etken maddeli çilek kokulu bir alerjik şuruptur. Ketotifen etken maddesi vücudun alerjik reaksiyonlara neden olan maddeler'e yanıt verme sistemini -bir nevi bağışıklığı- baskılayarak alerjik etmenlere yani alerjenle karşı semptom baskılayıcı bir şuruptur. Burada altını çizmemiz gereken nokta, zaditen şurup'un tedavi edici bir özelliği olmaması, alerjik semptomları baskılayacak bir ilaç olduğu olabilir. Özellikle üst solunum yolları üzerinde etkili olan alerjik rahatsızlıkların semptomatik tedavilerinde sıklıkla tercih edilen bir şuruptur. Ancak yine de ilacı doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.

Zaditen Şurup Kullanımı, Zaditen Şurup Nasıl Kullanılır?​

Zaditen şurup kullanımı, tüm şuruplarda olduğu gibi oral yolla olup yaş, vücut kütlesi gibi etmenlere bağlı olarak doktorunuzun önerisi ve uygun gördüğü aralıklarda farklılıklar gösterebilmektedir. Bu noktada zaditen şurup kullanımı için genel geçer bir aralık vermek yanlış olup, doktor tavsiyesi ve eczacınızın kullanım önerileriyle hareket etmeniz gerektiğinin altını çizelim. Zaditen şurup, farklı yaş grupları ve vücut kütlelerine göre farklı miktar ve dozlarda kullanılmalıdır.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Ben oglum bronşit oldugunda kullanmıştım faydasını gördüm ama en fazla 10 gün kullanılması gerek demişti doktor 10 gün sonra kullanmaya gerek kalmıyo zaten

Ecece

Aktif Üye
Hangi hastalıklarda kullanılıyor acaba. Alerji yazmışsınız da hangi alerjiler de faydaları nelerdir

Lovemam

Yeni Üye
Mevsimsel alerjisi olan lar kullanıyor ev tozu polen gibi ben oğluma kullanmıştım birde yan etkisi iştah aça biliyor

bLeckTea

Aktif Üye
bizede doktor vermisti kullandik halen elimde var duruyor son kullanim tarihine bakmadim geçtiyse cöpe aticam

Ardenbera

Üye
Oglum sık sık bronsit olur o yuzden bzde kullanıyoruz ust solunum yolları ve alerjiye iyi geliyor hasta olacak gibi oldugu dakika veriyorum cok faydasını gördüm