Gizlilik Politikası

Biz kimiz

Web sitemizin adresi: https://www.anneolmak.com.
Hakkımızda daha fazla bilgi almak için hakkımızda sayfasını okuyabilirsiniz.

Hangi kişisel bilgileri ne amaçla topluyoruz

Yorumlar

Ziyaretçiler sitede yorum bıraktığında yorum formunda gösterilen verileri ve ayrıca istenmeyen yorum tespitine yardımcı olmak için ziyaretçinin IP adresi ve tarayıcı bilgisi metnini de toplarız.

E-posta adresinizden oluşturulmuş anonimleştirilmiş bir metin (hash olarak da adlandırılır) Gravatar hizmetine, servisi kullanıp kullanmadığınızı görmek için, sağlanabilir. Yorum yaparken sadece adınız, eposta adresiniz talep edilebilir. Gravatar servisinin gizlilik politikası şu adrestedir: https://automattic.com/privacy/. Yorumunuzun onaylanmasından sonra profil resminiz yorumunuzla birlikte herkese görünür.

Ortam Dosyaları (Resim, Ses, Video)

Görselleri web sitesine yüklerseniz, gömülmüş konum verileri (EXIF GPS) içeren görseller yüklemekten kaçınmalısınız. Web sitesi ziyaretçileri, web sitesindeki görsellerden herhangi bir konum bilgisini indirip çıkarabilir.

İletişim formları

Sitemiz üzerindeki iletişim formları aracılığıyla girdiğiniz adınız, adresiniz, telefon numaranız ve eposta adresiniz gibi bilgiler bize iletilirken kayıt altına alınır.

Çerezler

Bu site, daha hızlı yanıt süresi ve daha iyi kullanıcı deneyimi sağlamak için önbelleğe alma özelliğini kullanır. Önbelleğe alma, potansiyel olarak bu sitede görüntülenen her web sayfasının bir kopyasını depolar. Tüm önbellek dosyaları geçicidir ve önbellek eklenti satıcısından teknik destek almak için gerekli olmadıkça hiçbir üçüncü tarafça erişilmez. Önbellek dosyalarının süresi, site yöneticisi tarafından belirlenen bir zamanlamaya göre dolar, ancak gerekirse, doğal olarak sona ermeden önce yönetici tarafından kolayca temizlenebilir.

Sitemize bir yorum bırakırsanız, isminizi, e-posta adresinizi ve web sitenizi çerezlerde kaydetmeyi seçebilirsiniz. Bunlar size kolaylık sağlamak içindir, böylece başka bir yorum bıraktığınızda bilgilerinizi tekrar doldurmanız gerekmez. Bu çerezler bir yıl süresince kalır.

Eğer giriş sayfasımızı ziyaret ederseniz, tarayıcınızın çerezleri kabul edip etmediğini belirlemek için geçici bir çerez ayarlayacağız. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve tarayıcınızı kapattığınızda atılır.

Giriş yaptığınızda, giriş bilgilerinizi ve ekran görüntüleme seçiminizi kaydetmek için birkaç çerez kaydedeceğiz. Giriş çerezleri iki gün ve ekran seçenekleri çerezleri bir yıl boyunca kalır. “Beni hatırla” seçeneğini seçereniz, girişiniz iki hafta boyunca devam eder. Hesabınızdan çıkış yaparsanız, giriş çerezleri kaldırılacaktır.

Bir makaleyi düzenler veya yayınlarsanız tarayıcınıza ek bir çerez kaydedilir. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve sadece düzenlediğiniz makalenin yazı kimliğini gösterir. 1 gün sonra zaman aşımına uğrar.

Diğer sitelerden gömülen içerik

Bu sitedeki makaleler gömülü içerik (ör. videolar, görseller, makaleler, vb.) Içerebilir. Diğer web sitelerinden gömülen içerik, ziyaretçinin diğer web sitesini ziyaret etmiş gibi, tam olarak aynı şekilde davranır.

Bu web siteleri sizin hakkınızda veri toplayabilir, çerez kullanabilir, üçüncü taraf tarafından gömülmüş şeklide takip yapabilir ve bir hesabınız varsa ve bu web sitesinde oturum açtıysanız, gömülen içerikle etkleşiminizi takip etme dahil olmak üzere, bu gömülen içerikle etkileşiminizi izleyebilir.

Kişisel Verilerin Koruması

6698 sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” uyarınca kullanıcılarına ait tüm kişisel verilerin gizliliğini korumak amacıyla kişisel verilerinize saygı duyuyoruz. Bizimle paylaşacağınız kişisel verileriniz korunacak olup kimseyle paylaşılmayacaktır. Blog kısmında hiç bir kişisel veriniz talep edilmezken, forum kısmında KVKK hakkında detaylı bilgi yer almaktadır.

Verinizi kimlerle paylaşıyoruz

Parola sıfırlama isteğinde bulunduğunuzda, IP adresiniz sıfırlama e-postasına eklenir.

Verilerinizi ne kadar süre tutarız

Bir yorum bırakırsanız, yorum ve meta verileri süresiz olarak saklanır. Böylece, takip eden yorumlarınızı denetim kuyruğunda tutmak yerine otomatik olarak tanıyabilir ve onaylayabiliriz.

Web sitemize kayıt yaptıran kullanıcılar için (varsa) kullanıcı profilinde sağladıkları kişisel bilgileri de saklarız. Tüm kullanıcılar kişisel bilgilerini istedikleri zaman görebilir, düzenleyebilir veya silebilir (kullanıcı adı değiştirme hariç). Web sitesi yöneticileri de bu bilgileri görebilir ve düzenleyebilir.

Verileriniz üzerindeki haklarınız neler

Bu sitede bir hesabınız veya yorumlarınız varsa, bize sağladığınız veriler dahil olmak üzere, hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin dışa aktarılmış bir dosyasını almayı isteyebilirsiniz. Ayrıca, hakkınızda tuttuğumuz tüm kişisel verileri de silmeyi isteyebilirsiniz. Bu, idari, yasal veya güvenlik amaçlarına uymak zorunda olduğumuz hiçbir veriyi içermez.

Verinizi nereye gönderiyoruz

Ziyaretçi yorumları otomatik istenmeyen yorum algılama servisi aracılığıyla kontrol edilebilir.

İletişim bilgileriniz

Anne Olmak (anneolmak.com) adresinde sizin iletişim bilgilerinize ihtiyaç duyulmaz. Her hangi bir yorum yada iletişim formu üzerinden siz girmediğiniz sürece toplanmaz ve saklanmaz. Ancak Anne Olmak Forum (anneolmak.com/forum/) adresine kayıt olurken ve oradaki paylaşımlarınızda ilgili bilgiler depolanır. Bunun için forum sayfasındaki Gizlilik Politikasını okumalısınız.

Verinizi nasıl koruyoruz

Verileriniz sürekli güncellenen alt yapımız sayesinde güvenli bir şekilde korunması esasına dayanır. Kullandığımız alt yapı olarak Wordpess’in belirlediği verileri koruma kapsamı geçerlidir. Bu sitede sizden hiç bir bilginiz talep edilmemektedir. Dolayısıyla yanıltıcı, aldatıcı reklamlara tıklayarak doğabilecek mağduriyetlerin önüne geçmeniz gerekir.

Reklamlar

Adresimizde zaman zaman çeşitli yerlerinde harici reklamlar görülebilir. Bu reklamlar harici kodlarla sitemize yerleştirilmiş reklamlardır. Bu reklamlar kendi içinde bir çalışma prensibine sahip olup sizin ilgi alanınıza dönük veriler toplayabilir. Bu reklamların kullanımı, onların sizin hakkınızda topladığı verileri ile onlara ait gizlik politikalarını kendi sayfalarından okuyabilirsiniz.

Forum (anneolmak.com/forum)

Anne Olmak Forum kısmı üyelerin ve ziyaretçilerin kendi aralarında soru cevap, tartışma ve yorum yapması için oluşturulmuş kısımdır. Bu kısım 5651 Sayılı Kanun kapsamında kendi içinde kurallara sahiptir. Forum kısmının gizlilik politikası ve kullanım şartları buradakinden farklılık gösterebilir. Forum adresine ulaşmak için https://www.anneolmak.com/forum/ adresini kullanabilirsiniz.

Ret

Bu web sitesi (anneolmak.com) adresini kullanarak burada yer alan bilgileri okuduğunuzu, anladığınızı ve onayladığınızı kabul ediyoruz. Bu siteyi kullanarak bu şartları kabul etmiş sayılırsınız. Eğer bu şartlar dahilinde kullanmayı kabul etmiyorsanız sitemize ait tüm çerezleri temizleyerek çıkış yapabilirsiniz. Kabul ya da ret etmek ziyaretçi insiyatifindedir.

Başa dön tuşu