Kehribar Bebek Diş Kolyesi Kullanmak
Aileler için büyük mutluluk kaynaklarından biri olan bebeklerinin dişlerinin çıkmaya başlaması, önce anneleri, sonrasında da ailenin diğer tüm bireyleri için unutulmaz zamandır. Özellikle anneler bu unutulamaz anı ölümsüz kılmak adına bebeklerine hediyeler almaya çok özen gösterirler. Anneler tarafından diş çıkaran çocukların acısının hafiflemesi niyetiyle alınan kehribar diş kolyesi ise unutulmaz bir hediyedir.
Çocukların Diş Çıkarma Ağrılarını Hafifleten Kehribar Diş Kolyesi Nedir?
Diş çıkarma dönemindeki bebekler için alınan ve onların diş çıkarma ağrılarını hafiflettiğine inanılan kolyeye kehribar diş kolyesi denir. Diş çıkarma döneminde alınan bu hediyeyi bebekler 4 ile 6 aylık olunca takmaya ancak başlarlar. Kehribar diş kolyesi, diş çıkarma dönemindeki bebeklerin ağrılarını azalttığının düşünülmesinden dolayı kullanılır. Kehribar olarak bilinen madde ise taş olarak düşünülse de kehribar ağaçlarındaki reçinenin taşlaşmış haline denilir.
Kehribar Diş Kolyesinin Görevi Nedir?
Ağaçlarındaki reçinenin taşlaşmış hali olarak bilinen kehribar, tıp alanında ilim tahsil eden bilim adamları tarafından eski devirlerden beri kullanılmıştır. Özellikle içinde bulunan amber asidi ve suksinik asit gibi maddeler nedeniyle doğal antibiyotik olarak görülmüş, hatta çoğu yerde de kullanılmıştır. Kehribarın bu özellikleri, diş çıkarırken ağrı çeken çocukların ağrısının azalması için anneler tarafından bilindiğinden bu kolye kullanılır.
Kehribar Diş Kolyesi Alırken Bunlara Dikkat Edin!
Çocukların diş çıkarırken ağrılarının daha az olması için anneleri tarafından alınan kehribar diş kolyesi alırken şu özelliklerinin olmasına dikkat etmek gerekir.
-Bebekler için kullanılacağından orijinal olmasına dikkat edilmelidir.
-Alınması düşünülen kehribar diş kolyesinin içinde bulunan maddelerin oranlarının yüksek oranda olmasına dikkat etmek gerekir.
Kehribar Diş Kolyesinin Kullanımı Nasıl Olmalıdır?
Kehribar diş kolyesini kullanmadan önce ılık su ile yıkamalı ve sonrasında iyice kurulamak gerekir. Orijinal kehribarın orijinalliğini muhafaza edebilmesi için önce torak kapta bekletmeli, sonra da ılık sudan geçirmek gerekir. Bu şekilde kolye kullanıma hazır getirildiği takdirde kolye enerjisini koruyarak, uzun bir süre kullanılabilecektir.
Kehribar olumsuz olarak oksijenden etkilendiğinden deniz ve havuz gibi nemli ortamlarda kullanmamak gerekir. Ayrıca, bebeğin teni ile temas eden kehribar, daha az oksijenle temas etmiş olur.
Kehribar, uçucu yağlarının vücut sıcaklığıyla deriye geçmesi sonucunda bebeğe etki eder. Kehribar diş kolyesinin etkisi bebekten bebeğe etkisi farklı olsa da, genel olarak 24 saat ile 72 saat arasında etki eder. Kehribarın ilk etkisinin ardından sürekli kehribar diş kolyesi takılmalıdır. Takılı kalma süresi ise günlük 4 veya 5 saat olmalıdır. Kolyenin takılıp çıkarılması ise kesinlikle aile kontrolünde olmalıdır.
Kehribar Diş Kolyesi İşe Yarıyor Mu?
Bebeği için kehribar diş kolyesi kullanan anneler, bu kolyenin yararını gördüklerini, ancak bebekten bebeğe süre farklılığı yaşadıklarını söylemişlerdir. Bebeklerin bünyelerinden kaynaklı olarak yaşanan farklılıklar olsa da, bu kolyenin mutlaka bebek 4. Ayı geçtikten sonra kullanmalıdır.
Kehribar Diş Kolyesinin Yararları Nelerdir?
Kehribar diş kolyesinin bilinen olası yararlarını şöyle sıralayabiliriz.
1-Bu kolye, bebeklerde oluşabilecek enfeksiyon riskini azaltır.
2-Kehribar diş kolyesi, diş çıkarma döneminde bebeklerde yaşanan salya akma olayını engeller.
3- Bu kolye, kulak yanması, mide yanması ve boğaz yanmalarının önüne geçer.
4-Bu kolye, bebeklerin diş çıkarma dönemlerinde yaşadığı huysuzluk ve ateş gibi durumlarda sakinleştirici etki yapıyor.
5-Bu kolye, zayıf olan bağışıklık sistemlerini güçlendirir.
6-Bu kolyenin bunun gibi birçok faydası bulunur.
Kehribar Diş Kolyesinin Etkisi Nasıl İzlenir?
Bebeklerin ağrısız diş çıkarması için kullanılan kehribar diş kolyesi, bileklik, halhal gibi aksesuar olarak ta kullanılır. Vücut sıcaklığının etkisiyle uçucu yağların emilimi yapılarak, etkisini kısa sürede gösterir. Kehribarın arasında düğüm olması da gerekir.