Hamilelik

Yumurtlama Dönemi Dışında Hamile Kalınır Mı?

Şu an aramızda bebek sahibi olanlar ya da olmaya çalışanlar mutlaka vardır. Bir kadının bebek sahibi olabilmesi için yumurtlama dönemini iyi bilmesi gerekir. Bu da ancak adet döngüsünün düzenli olmasından geçer. Adetin başlamasına 14 gün kala yumurtlama olayı gerçekleşir. Yani bu 14.gün hamile kalmak için en elverişli gündür. Bu günün dışında da hamile kalma olasılığı elbette ki vardır ancak yüksek oran diye soracak olursanız 14.gün dememiz doğru olur.

yumurtlama gunu

Bebek sahibi olanlar bu hesaplamayı mutlaka denemişlerdir. Hatta yumurtlama gününü gösteren tekniklerde vardır. Hamileliğin olabilmesi için kuşkusuz yumurta ve spermin birleşmesi esas olandır. Yumurtlama dönemi dışında yani menopoza girilmişse yumurtlama durmuş demektir, bu da hamile kalınamaz anlamını taşır. Yukarıda açıklamaya çalıştığımız hamile kalma yolunda sağlıklı yumurtalara sahip bir kadının periyodu için geçerlidir.

Genellikle yumurtlama dönemi dışında hamile kalanlar bu periyodu takip etmedikleri için emin değildirler. Bu kural kesin hamile kalma prosedürü olmamakla birlikte sadece sağlıklı tespit için önemli görülmektedir. Dolayısıyla yumurtlama dönemi dışında hamile kalma ihtimaline evet şeklinde cevap vererek şunları eklemek istiyoruz. Kadınlar adet periyodu (döngüsü) içerisinde ki bu genellikle 1 ay olarak tanımlanır, yumurta üretirler. Sonrasında döllenmemesi durumunda adet ile birlikte dışarı atılır. İşte ayda bir kez diyebileceğimiz herhangi bir dönemde spermle buluşması durumunda hamilelik gerçekleşir (Diğer durumların olağan olduğunu var sayarak). Sadece hamile kalma ihtimalinin daha yüksek olabilmesi için önemli olduğunu vurgulamaya çalışıyoruz. Sonuç olarak yumurtlama dönemi geçtikten sonra hamile kalınır mı sorunuza belirli koşullarda ihtimal dahilinde olduğunu söyleyebiliriz. Kesin hamile kalınır mı diye soranlara ise yüksek ihtimal olduğunu ancak kesinlik sağlamadığını belirtmek isteriz.

Eğer hamileliğin ilk nasıl başladığını, nasıl ilerleyip sperm ve yumurtadan bebek haline geldiğini merak ediyorsanız bebek oluşumu konusundan öğrenebilirsiniz.
https://www.anneolmak.com/bebek-olusumu/

adet ped

Tabi her kadının yumurta oluşum durumu ve süresi farklılık gösterebilir. Ovülasyon dediğimiz bu işlem bazen daha kısa veya uzun olabilir. Hatta farklı sağlık sorunlarından dolayı ovülasyonun olmaması, gecikmesi gibi durumlarda dikkat edilmesi gereken yol farklıdır. Bu konuda detayları ayrıca verdiğimiz konularımızdan bilgi alabilirsiniz. Hamile kalmak isteyenlere ve tüm hamilelere sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle.

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu